Uncategorized

5+1 előny a nyári német nyelvtanulásról

x + 1 előny a nyári nyelvtanulásról

Azok a diákok, akik nyáron is tanulnak, gyorsabban veszik fel a fonalat a tanév kezdetén, mint azok, akiknek a májusi nyelvismeret már elfeledett, távoli, passzív nyelvtudás.

A nyár a pihenés mellett, sokunknak kínálja a lehetőséget, hogy végre azzal foglalkozzunk, amivel igazán szeretnénk. Többen fő célként ilyenkor a nyelvtanulást választják. Fontos a kikapcsolódás, a pihenés, a lazítás, de a nyári nyelvtanulás emellett azt az érzést is megadhatja, hogy valami olyannal foglalkozhatunk, amitől különlegesnek érezhetjük magunkat és ezt az érzést magunkkal vihetjük a szeptemberi kezdésre is.

#1 A körülmények mint a legjobb szövetségeseid

Vitathatatlan, hogy a körülmények ebben az esetben segítik a nyelvtanulást. Lassabban és elmélyültebben lehet készülni az órákra, nincs ott a sürgetés, amit a többi tantárgy okoz. A nyelvtanulást nem kell a többi tantárgy közé egy szoros időkerettel beszorítani és így nem lesz hektikus a tanulás.

Az egymásra épülő nyelvtanoknál, szóbeli részeknél keletkező kimaradásokat – különösen tagozatos iskolában, vagy emelt óraszámú osztályban – könnyebb pótolni, elmélyíteni és így a két hónap alatt nagyobbat lehet fejlődni.

#2 A célok mint a fő támogatóid

A nyári nyelvtanulás segít könnyebben célokat kitűzni és azt megvalósítani, olyan célokért tenni, amelyre a tanév alatti hajtásban nem igazán volt lehetőség. Segít hogy a célkitűzésben és a megvalósításban tapasztalatot szerezzünk, anélkül, hogy egy erre speciális tanfolyamot végeznénk el. Elmélyíthetjük amit már tudunk és lehetőséget ad az ismétlésre. Nem is lehetne jobb a nyarunk.

#3 Az időfaktor a Te oldaladon!

A nyár egyfajta átmenet az előző tanév és a következő között. Nagyobbat és többet tudsz fejlődni a két hónap alatt, mint ugyanennyi idő alatt szeptembertől májusig, ahol még vagy tíz tantárgy verseng a figyelmedért. Azok a diákok, akik nyáron is tanulnak, gyorsabban veszik fel a fonalat a tanév kezdetén, mint azok, akiknek a májusi nyelvismeret már elfeledett, távoli, passzív nyelvtudás.

#4 Gyakorolj a való világban

A nyári nyelvtanulás nem azt jelenti, hogy az egész nyarat az íróasztal, laptop és nyelvkönyv háromszögében kell töltened, bezárva. Számos lehetőség kínálkozik arra, hogy német fiatalokkal találkozz és gyakorold a nyelvet. Akár gyorsétteremben dolgozol, akár fesztiválon veszel részt vagy nyári programokban önkénteskedsz, mindenki nagyon örül, ha a saját anyanyelvén szólítják meg. Így barátkora tehetsz szert, akikkel év közben tarthatod a kapcsolatot és akár meg is látogathatjátok egymást, ami pedig újabb lehetőség a nyelvtanulásra.

#5 A nyári nyelvtanulás következményei számodra

Rengeteg pozitív hatásra számíthatsz, ha nyáron a német tanulás mellett döntesz. Intenzív nyelvtanulással óriásit fejlődhetsz és így a megszerzett tudás hozzá segíthet ahhoz, hogy októberben érettségit, ősszel vagy télen pedig nyelvvizsgát tegyél. Vagy azokban a hónapokban, amikor a többiek a nyári kihagyás után még csak tervezik a vizsgákat. Így nagy előnyre tehetsz szert és jobban koncentrálhatsz a többi tantárgyra.

A korábban megszerzett nyelvvizsga vagy érettségi pedig egyetemi felvételihez, külföldi munkához, jobb munkahelyhez, ill. ahhoz az életszínvonalhoz segíthet hozzá, amelyre igazából vágysz.

A tapasztalatszerzés a célok kitűzésében és megvalósításában életed számos területére pozitív hatással lesz. Erőssé és magabiztossá tesz majd, mintha végig csináltál volna egy kihívást. Ez a tapasztalat olyannyira megváltoztathat, hogy fókuszáltabban állhatsz a többi tantárgyhoz is.

#+1 Így válassz nyelvtanulást!

Bár a nyári nyelvtanfolyamok főként a beszédre fókuszálnak, ha érettségit vagy nyelvvizsgát szeretnél tenni, fontos, hogy ott tanulj, ahol mind a négy alapkészséget fejlesztheted, hiszen erre a vizsgáknál feltétlenül szükséged lesz. Hiába beszélsz jól, ha nem tudsz levelet írni vagy nem érted a szövegértés feladatokat, sosem hallgatsz olyan hanganyagot, amelyhez feladatok is tartoznak. A sorozatok hosszú távon nem elegendőek. Mindenképpen gyakorlatias tudást biztosító órákon vegyél részt, ahol a beszédet, az olvasás utáni szövegértést, a nyelvhelyességet ill. az íráskészséget egyaránt fejlesztheted ha az Európai Unióban szeretnél érettségizni és nyelvvizsgát tenni.

Heti 1 német órával is sokat lehet haladni, de mivel nem elméleti tantárgyról van szó, legalább a heti 1x 90, vagy 2-3x 60 perc javasolt. Ez még nem jelenti azt, hogy egész nyáron németezel, hisz rengeteg lehetőség kínálkozik pihenésre, feltöltődésre.

Ha Te is szeretnél aktívan tenni a német nyelvtudásodért és szeptemberben magabiztosan kezdeni az évet, akkor ne várj egy jelre, amikor elkezded, hanem akár ez a cikk is lehet az.
Heti 1-2 német órával már szép eredményeket érhetsz el.
Jelentkezés: +36205721052

Recommended Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük