Uncategorized

Németet tanulnál online?

Nézd meg mennyi előnnyel jár!

Nagyon sok félreértés kering az online nyelvtanulást illetően, főleg azért, mert kétféleképpen is tanulhatsz nyelveket online, sokan összekeverik, mert mindkettőt ugyanúgy hívjuk.

Több oka is van, amiért az angol mellett németül is érdemes jól megtanulni.

– érettségizel és az áhított egyetemi helyhez a lehető legtöbb pontszámra van szükséged

– időben szeretnéd átvenni a diplomád, a szaktársaiddal együtt

– külföldön szeretnél dolgozni, szakmai gyakorlatra külföldre utaznál vagy a tandíjadat egy másik országban szeretnéd megkeresni

– nyelvtudással – jogosan –, úgy érzed, jobb munkalehetőségek közül választhatsz.

Kétféleképpen is tanulhatsz:

Online oktatóanyagok, szótanuló applikációk, videók, filmek segítségével vagy tanárral.

1.Nyelvtanulás online, egyedül:

Az online elérhető tananyagok rendkívül hasznosak, hiszen otthonról, ill. az internetnek köszönhetően igazából bárhonnan tanulhatsz. Amikor időd és körülményeid megengedik, a saját tempódban haladhatsz, te határozhatod meg fejlődésed ütemét. Akár vizuális típus vagy akár a hanganyagok segítenek jobban, szinte végtelen a lehetőség. Könnyen megtalálhatod a számodra megfelelő tanulási módszert.

DE! el is veszhetsz benne.

Mivel nincs jelen személyesen egy nyelvtanár és nem jársz rendszeresen nyelvórára. Kellő önfegyelem híján lelkesedésed hamar tova száll. A célod megvalósulása tolódik, hiszen olyan könnyű letölteni egy újabb és újabb applikációt, feliratkozni újabb és újabb csatornára. Csalódsz és kezdhetsz mindent elölről. Pedig már le kellene tenned a nyelvvizsgát, meg kellene jól tanulnod németül. Helyette nagyon hasznos, ha valaki kellő a megfelelő szakértelemmel és tapasztalattal végig kísérn egy folyamaton.

2.Nyelvtanulás online, tanárral:

Számos előnyt élvezhetsz, ha így tanulsz németül.

Kényelmes és praktikus:

A megfelelő eszközök (laptop/tablet, internet előfizetés, headset vagy füllhallgató) a rendelkezésedre áll, semmi sem akadályozhat meg, hogy hatékonyan tanulj és sikereket érj el. Ha otthon, a laptop, tablet mellől tanulsz, csak olyan rendet kell tartanod, amiben jól érzed magad. Tanulhatsz az íróasztal mellől, fotelból, házi kedvenccel az öledben, ahogy jól esik. Te teremted meg a körülményeket.

Időtakarékos, költséghatékony:

Nem kell utaznod, „tömegközlekedned”, időre oda érned az órára akkor is ha a forgalom akadályoz.

Elegendő 5-10 perccel az óra előtt bekapcsolnod a laptopot, elővenned a füzetet, könyvet. Megspórolod a készülődés, az utazás idejét, akár a hideg téli hónapokban akár a nyári 40 fokban. Az így megmaradt időt pedig – ami akár még egyszer annyi idő is lehet mint maga a nyelvóra – kedved szerint arra fordítod, amire szeretnéd. Találkozhatsz a barátaiddal, kikapcsolódásként megnézhetsz egy részt a kedvenc sorozatodból, sportolhatsz, kézműveskedhetsz.

Az óra könnyen újratervezhető:

Egy tapasztalt és felkészült tanár, aki komolyan veszi, hogy nála tanulsz és felkészül az óráidra, elegendő tananyagot tud neked akár az órán belül is átküldeni: feladatlapot, az anyaghoz kapcsolódó weboldalról linket, leírást, aktuális témákat. Ezért, ha meg is van a cél, amerre haladtok, az óra menete rugalmasan újra tervezhető ahelyett, hogy a következő óráig várnál a kiegészítő anyagokra. Gyorsabban, hatékonyabban fejlődhetsz.

Nem csak skype-on:

Már nem csak egyfajta csatornán keresztül tanulhatsz németül, ha az online tanulást részesíted előnyben. A messenger és a viber videohívásai is tökéletes lehetőséget biztosítanak a tanulásra, így szabadon kiválaszthatod a neked megfelelőt. Az értesítéseket pedig az óra idejére lenémíthatod, így garantáltan senki sem fog zavarni.

Nem minden az „online”:

Van aki már szívesen tanul online és van aki csak most ismerkedik vele. Ezért ha heti két órában tanulsz németül – ami az egyik legjobb megoldás –, választhatod, hogy az egyik órán személyesen veszel részt, a másikon az internet segítségével tanulsz.

Ha úgy érzed, hasznos tartalmat olvastál és másnak is ajánlanád, kérlek vidd hírét az www.aktivnemet honlapnak és oszd meg másokkal is a cikket!

Recommended Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük